Sursa :: Lawkeeper from Getty Images
Tiramisu de zmeură într-un pahar
Acesta este un desert extrem de delicat și ușor, care reprezintă finalul perfect pentru o masă de vară. Zmeura răcită adaugă o prospețime plăcută, iar mascarpone conferă cremozitate. Prietenii îmi cer adesea rețeta atunci când îl servesc - așa că este bine că este rapid și necomplicat!
Ingrediente
- 250 g Zmeură
- 100 g Zahăr
- 200 g Biscuiți
- 250 g mascarpone
- 200 ml creme fraiche
- 2 gălbenușuri
- 4 linguri Marsala (opțional)
Ultimele broșuri
Procedura
Separ câteva zmeură pentru decorare, iar restul le mixez până la un piure cu 2 linguri de zahăr. Este o idee bună să faceți acest lucru la început, pentru ca zmeura să aibă ocazia să se răcească puțin - acest lucru sporește aroma desertului.
Am bătut frișca până se întărește. Într-un bol, amestec mascarpone cu restul de zahăr și gălbenușurile de ou. La acestea adaug frișca bătută și amestec ușor până când ingredientele sunt combinate. Dacă vă place desertul cu alcool, puteți adăuga marsala în acest moment.
Am fărâmițat biscuiții în bucăți mai mici și i-am pus pe fundul paharului. Peste ei torn piure de zmeură.
Am pus un strat de mascarpone deasupra prăjiturilor de burete.
Repet întregul proces de două ori sau până când se epuizează ingredientele, terminând cu un strat de mascarpone.
Am pus desertul la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de a-l servi.
Ornez cu zmeura rămasă înainte de servire.