Sursa :: choongmin63 from Getty Images Signature
Tiramisu neprăjit
Tiramisu rapid și gustos, fără coacere, cu mascarpone, biscuiți și căpșuni.
Ingrediente
- 400 g brânză mascarpone
- 3 bucată gălbenușuri de ou
- 100 g zahăr de cofetărie
- 300 g E-mail
- 200 ml Cafea tare
- 2 ro Amaretto sau alt lichior de migdale
- Pudră de cacao pentru presărare
Ultimele broșuri
Procedura
Se prepară o cafea tare și se lasă să se răcească.
Se bat mascarpone, gălbenușurile de ou și zahărul până se omogenizează. Multe rețete indică faptul că ar trebui să adăugați și albușurile de ou, dar experiența mea personală spune că crema este mai bună și mai stabilă fără ele.
Se înmoaie biscuiții în cafeaua amestecată cu Amaretto și se tapetează fundul formei. Încercați să nu-i înmuiați decât câteva secunde, altfel se pot desface.
Se întinde jumătate din crema de mascarpone pe biscuiți și se acoperă din nou cu restul biscuiților înmuiați în cafea.
Ultimul strat este mascarpone.
Se presară mascarpone cu cacao și se ornează cu căpșuni înainte de servire.
Se lasă să se răcească la frigider cel puțin 3 ore.