PUBLICITATE
Tochitură de porc cu smântână și mămăligă aurie

Tochitură de porc cu smântână și mămăligă aurie

Această tochitură de porc este un preparat tradițional românesc, gătită cu ingrediente simple, dar cu un gust minunat.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 1 kg carne de porc Adăugat la
  • 2 cepe mari Adăugat la
  • 3 căței usturoi Adăugat la
  • 1 ardei gras roșu Adăugat la
  • 1 ardei gras verde Adăugat la
  • 1 cană apă Adăugat la
  • 1 cană vin alb sec Adăugat la
  • 1 cană smântână acră Adăugat la
  • 2 linguri ulei Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Taie carnea de porc în cuburi mici și sărează și piperează-le bine. Încinge uleiul într-o tigaie mare și prăjește carnea până se rumenește frumos pe toate părțile.

Tochitură de porc cu smântână și mămăligă aurie - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

2. Pasul

În aceeași tigaie, adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt și ardeii tăiați cubulețe. Călește-le până se înmoaie.

Tochitură de porc cu smântână și mămăligă aurie - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

3. Pasul

Adaugă apa și vinul și amestecă bine. Lasă să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ o oră sau până când carnea este moale și sosul s-a redus.

Tochitură de porc cu smântână și mămăligă aurie - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

4. Pasul

Adaugă smântâna și mai lasă pe foc încă 10-15 minute. Servește tochitura de porc fierbinte, alături de mămăligă aurie. Poftă bună!

Tochitură de porc cu smântână și mămăligă aurie - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou