PUBLICITATE
Tochitură de porc cu smântână și mămăligă aurie
Această tochitură de porc este un preparat tradițional românesc, gătită cu ingrediente simple, dar cu un gust minunat.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
6
- 1 kg carne de porc
- 2 cepe mari
- 3 căței usturoi
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei gras verde
- 1 cană apă
- 1 cană vin alb sec
- 1 cană smântână acră
- 2 linguri ulei
- sare și piper după gust
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
120 min.
1. Pasul
Taie carnea de porc în cuburi mici și sărează și piperează-le bine. Încinge uleiul într-o tigaie mare și prăjește carnea până se rumenește frumos pe toate părțile.
Sursa :: Youtube
2. Pasul
În aceeași tigaie, adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt și ardeii tăiați cubulețe. Călește-le până se înmoaie.
Sursa :: Youtube
3. Pasul
Adaugă apa și vinul și amestecă bine. Lasă să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ o oră sau până când carnea este moale și sosul s-a redus.
Sursa :: Youtube
4. Pasul
Adaugă smântâna și mai lasă pe foc încă 10-15 minute. Servește tochitura de porc fierbinte, alături de mămăligă aurie. Poftă bună!
Sursa :: Youtube