Sursa :: Lesyy from Getty Images Pro
Tort de ananas cu cocos
Rețetă pentru un tort delicios de ananas, presărat cu cocos.
Ingrediente
Pe corp:
- 5 bucată ouă
- 5 ro Apă caldă
- 180 g zahăr pudră
- 1 Articolul De extract de vanilie
- 2 ro Ulei
- 150 g Făină fină
- 50 g Nucă de cocos rasă
- 1 bal Praf de copt
Pentru crem:
- 15 g Gelatină în praf
- Compot de ananas
- 3 căni Iaurt
- 9 ro zahăr pudră
- 1 ro De extract de vanilie
- 250 ml smântână pentru frișcă
- nucă de cocos rasă
Ultimele broșuri
Procedura
Bateți ouăle până se transformă în spumă, adăugați apă și continuați să bateți.
Adăugăm treptat zahărul, extractul de vanilie și la urmă turnăm uleiul.
Amestecați făina cu nucă de cocos și praf de copt.
Amestecăm totul împreună și turnăm aluatul într-o tigaie acoperită cu hârtie de copt.
Coacem adesea aproximativ 30 de minute la 180 °C. Dupa coacere, il lasam sa se raceasca, apoi il taiem in 3 bucati egale.
Crema o pregătiți astfel, adică lăsați gelatina să se umfle în 3 linguri de suc de compot de ananas.
Apoi încălziți alte 4 linguri de suc de ananas și topiți în ele gelatina umflată.
Într-un bol, amestecăm iaurtul cu zahărul pudră și, în timp ce continuăm să amestecăm, adăugăm amestecul de gelatină și extractul de vanilie. Batem smântâna și o adăugăm cu grijă la amestec.
Lăsați compotul de ananas să se scurgă și tăiați ananasul în bucăți mai mici.
Pe tava, plasați prima parte a corpului, ungeți-o cu cremă și presărați-o cu bucăți de ananas. Continuați cu al doilea strat. Finalizați tortul cu al treilea strat și ungeți partea de sus cu cremă. Lăsați tortul să se întărească.
În cele din urmă, bateți restul de smântână și acoperiți tortul cu smântână bătută și presărați cu nucă de cocos.