PUBLICITATE
Tort de brânză cu smântână acră
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
16
Instrumente
- 1 cană făină simplă specială
- 1⁄2 cană zahăr de cofetărie
- 100 g unt
- 1⁄2 Pachet praf de copt
Umplutură
- 500 g brânză de vaci fină
- 200 ml smântână acră
- 150 ml lapte
- 1⁄2 cană zahăr de cofetărie
- 1 vanilie zahăr
- 1 Cojoc de aur (pulbere)
- 150 g Fructe congelate
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
40 min.
1. Pasul
Preîncălzim cuptorul la 180 C. Pregătim o formă rotundă de 24 cm, pe care o îmbrăcăm cu hârtie. (atât fundul, cât și pereții).
2. Pasul
Din ingredientele pentru aluat vom face un strat de pesmet. In fundul formei rasturnam 2/3 din pesmetul preparat.
3. Pasul
Amestecăm împreună brânză, smântână, lapte, fructe cu semințe aurii, zahăr pudră și vanilie într-un recipient. La final, incorporăm cu grijă fructele în umplutura pregătită.
4. Pasul
Umplem forma cu umplutura și o presărăm cu restul de firimituri (1/3).
5. Pasul
Punem la copt în cuptorul preîncălzit la aproximativ 40-45 C. Prăjitura ar trebui să aibă o culoare auriu deschis. După coacere, lăsăm să se răcească în formă. Este absolut cel mai bun a doua zi din frigider.