Sursa :: FB: Jedlo je krásne
Tort de budincă cu frișcă
Acest desert dulce este minunat alături de o cafea sau ca desert după un prânz copios. Tortul de budincă cu frișcă este delicios, pufos și cu siguranță se numără printre delicatese. Nu vă lăsați descurajați de începutul dificil, rezultatul merită.
Ingrediente
Adesea
- 200 g făină autogresată
- 100 g zahăr
- 100 g unt
- 1 ks ou
Budincă
- 2 ks budincă de vanilie
- 500 ml lapte
Frisca
- 200 ml smântână pentru frișcă
- zahăr de cofetărie
Ultimele broșuri
Procedura
Pregătiți-vă ingredientele. Amestecați făina, zahărul, untul și oul până devine neted. Acesta va fi aluatul nostru de tort.
Vom găti budinca conform instrucțiunilor de pe ambalaj cu lapte.
Aluatul il punem într-o formă de tort unsă. Pe partea de sus a aluatului turnăm budinca deja fiartă.
Coacem prajitura în cuptorul preîncălzit la 180°C aproximativ 30 - 35 de minute.
După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească și o ungem cu gem de căpșuni.
Frungem smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul și o întindem peste gem.
Ornăm prăjitura cu căpșuni, frunze de mentă și o presărăm cu cacao.