Sursa :: nobtis from Getty Images
Tort de ciocolată franțuzească
O delicioasă prăjitură franțuzească de ciocolată, cunoscută și sub numele de "Gâteau au Chocolat", pe care o puteți coace cu ușurință acasă.
Ingrediente
- 200 g ciocolată neagră de calitate
- 200 g Unt
- 4 bucată ouă
- 200 g Zahăr din trestie
- 100 g Făină simplă
- 1 ro Praf de copt
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi, preîncălziți cuptorul la 180°C. Se topesc ciocolata și untul într-o baie de apă. În acest fel veți obține un amestec uniform și neted, fără cocoloașe nedorite.
Între timp, într-un castron mare, bateți ouăle cu zahărul. Apoi adăugați făina simplă și praful de copt.
Adăugați încet amestecul de ciocolată la amestecul de ouă și amestecați bine. Aluatul trebuie să fie neted și fără cocoloașe.
Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru 25-30 de minute.
Se lasă prăjitura să se răcească după ce s-a copt. Acest pas este necesar deoarece dacă tăiați tortul cât este încă cald, acesta se poate desface.