Sursa :: Olga Kriger from Canva
Tort de nucă cu mascarpone
Această prăjitură cu nuci și mascarpone este o alegere excelentă pentru toate ocaziile, fie că este vorba de o zi de naștere, o sărbătoare de onomastică sau pur și simplu pentru că ai poftă de ceva dulce.
Ingrediente
Pentru Corp:
- 200 g Nuci măcinate
- 100 g făină
- 100 g Unt
- 3 ks ouă
- 150 g Zahăr
- 1⁄2 pachete Praf de copt
- 1 lingură extract de vanilie
Pentru cremă:
- 500 g mascarpone
- 200 g zahăr de cofetărie
- Suc și coajă rasă de lămâie
Pentru decorare:
- ciocolată albă
- Nuci pentru garnitură
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180 °C și pregătiți o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Într-un castron, se amestecă nucile, făina și praful de copt. Aceste ingrediente formează baza crustei.
Se bat untul, zahărul și ouăle până când devin spumă. Este important să păstrați untul la temperatura camerei pentru a-l putea bate mai bine.
Adăugați amestecul de nuci și extractul de vanilie la mousse-ul de unt. Se amestecă totul bine.
Se toarnă aluatul în forma pregătită și se dă la cuptor pentru aproximativ 30-40 min, sau până când prăjitura este bine coaptă. Crusta de nucă tinde să se facă repede, așa că încercați să o înțepați după o jumătate de oră de coacere.
Se lasă prăjitura să se răcească după ce s-a copt.
Între timp, se prepară crema. Se amestecă mascarpone cu zahărul pudră, sucul și coaja rasă de lămâie.
Se taie crusta în 2 sau 3 părți și se întinde crema de mascarpone între ele.
Întindeți crema rămasă pe partea exterioară a tortului.
Îl puteți decora după propria imaginație, de exemplu, turnați ciocolată peste el și puneți bucăți de nuci pe el.