Sursa :: coopder1 from Getty Images Signature
Tort de nuci fără făină
O prăjitură simplă cu nuci fără făină, pe care o poți face cu doar 5 ingrediente.
Ingrediente
- 200 g Nuci măcinate
- 4 ks ouă
- 150 g Miere sau alt îndulcitor
- 1⁄2 ro Praf de copt
- un vârf de cuțit de sare
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
Într-un castron, se bat ouăle cu îndulcitorul. Eu personal prefer mierea, aceasta conferă prăjiturii o dulceață naturală și un gust delicios.
Adăugați la ouă nucile măcinate, praful de copt și un vârf de cuțit de sare. Se amestecă până se obține un aluat omogen. Eu folosesc puțin praf de copt pentru a face prăjitura mai ușoară și mai pufoasă.
Se toarnă aluatul în forma de tort și se introduce în cuptor. Coaceți timp de aproximativ 40 de minute, dar verificați cu o țepușă pentru a vă asigura că prăjitura este bine coaptă. Fiecare cuptor coace puțin diferit.
După coacere, lăsați această prăjitură fără făină cu nuci să se răcească complet. De obicei, eu îl coc seara și îl las să se răcească peste noapte. Apoi, dimineața am o prăjitură proaspătă și delicioasă pentru micul dejun.
Cei care doresc o pot decora după gustul lor, fie cu ciocolată, fie cu glazură de zahăr.