PUBLICITATE

Sursa :: Tanai from Getty Images

Tort fără gluten cu semințe de mac cu mere

În fiecare weekend fac ceva dulce pentru familia mea și această prăjitură fără gluten cu semințe de mac cu mere a devenit un succes. Este soluția perfectă pentru cei care au intoleranță la gluten.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8
  • 3 căni semințe de mac măcinate Adăugat la
  • 1 cană Făină de orez semi-grosieră Adăugat la
  • 1 cană Făină de porumb semolă Adăugat la
  • 1 lingură Praf de copt Adăugat la
  • un vârf de cuțit de sare Adăugat la
  • 12 cană Zahăr nerafinat Adăugat la
  • 1 cană ulei Adăugat la
  • 1 cană lapte Adăugat la
  • 1 bucată ou Adăugat la
  • 4 bucată Mere Adăugat la
  • Scorțișoară Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Mai întâi se pregătește aluatul. Într-un castron mare, amestecați toate ingredientele uscate - semințe de mac, făină de orez și de porumb, praf de copt, sare și zahăr.

2. Pasul

Se adaugă treptat laptele, uleiul și oul.

3. Pasul

Se curăță merele de coajă, se curăță de miez și se taie felii subțiri. Este ideal să folosiți mere mai acide, care vor conferi prăjiturii prospețimea necesară. Amestecați-le cu scorțișoară.

4. Pasul

Se amestecă merele cu aluatul și se toarnă pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt.

5. Pasul

Coaceți prăjitura fără gluten cu semințe de mac și mere în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de aproximativ 40-50 de minute.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou