Sursa :: Tanai from Getty Images
Tort fără gluten cu semințe de mac cu mere
În fiecare weekend fac ceva dulce pentru familia mea și această prăjitură fără gluten cu semințe de mac cu mere a devenit un succes. Este soluția perfectă pentru cei care au intoleranță la gluten.
Ingrediente
- 3 căni semințe de mac măcinate
- 1 cană Făină de orez semi-grosieră
- 1 cană Făină de porumb semolă
- 1 lingură Praf de copt
- un vârf de cuțit de sare
- 1⁄2 cană Zahăr nerafinat
- 1 cană ulei
- 1 cană lapte
- 1 bucată ou
- 4 bucată Mere
- Scorțișoară
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi se pregătește aluatul. Într-un castron mare, amestecați toate ingredientele uscate - semințe de mac, făină de orez și de porumb, praf de copt, sare și zahăr.
Se adaugă treptat laptele, uleiul și oul.
Se curăță merele de coajă, se curăță de miez și se taie felii subțiri. Este ideal să folosiți mere mai acide, care vor conferi prăjiturii prospețimea necesară. Amestecați-le cu scorțișoară.
Se amestecă merele cu aluatul și se toarnă pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt.
Coaceți prăjitura fără gluten cu semințe de mac și mere în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de aproximativ 40-50 de minute.