PUBLICITATE
Sursa :: FB: Prešporský fajnšmeker
Tortă de cană cu lapte acru
Această rețetă simplă de tort de cană cu ciocolată și lapte acru este perfectă alături de o ceașcă de cafea sau ceai.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
10
Adesea
- 2 căni făină simplă specială
- 1 cană cacao
- 1 cană zahăr
- 1 lingură Praf de copt
- 1⁄2 linguri bicarbonat de sodiu
- 1⁄2 cană ulei
- 1 cană lapte acru
- 2 ks ouă
- fructe
Glace
- 200 g ciocolată neagră
- 100 ml smântână pentru frișcă
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
45 min.
1. Pasul
Preîncălziți cuptorul la 180°C și ungeți-l cu ulei.
2. Pasul
Într-un bol mare, amestecați toate ingredientele uscate pentru aluat.
3. Pasul
Adăugați lapte bătut, ulei vegetal și ouă și amestecați până obțineți o compoziție netedă.
4. Pasul
Frecvent turnăm aluatul în forma unsă și așezăm fructele peste el.
5. Pasul
Coacem prăjitura în cuptor timp de 30 de minute.
6. Pasul
Între timp, pregătiți glazura topind ciocolata împreună cu frișca și lăsați-o să se răcească ușor.
7. Pasul
Când scoateți plăcinta din cuptor, ungeți-o cu glazură de ciocolată și lăsați-o să se răcească.