Sursa :: pixelshot from Canva
Tortă de ciocolată cu zmeură
Torta de ciocolată și zmeură perfectă, potrivită pentru o petrecere sau o întâlnire cu prietenii.
Ingrediente
Adesea
- 200 g de ciocolată neagră
- 150 g Ulei
- 150 g Zahăr
- 5 bucată ouă
- 1 ro Cum
- 70 g Făină netedă
- 1 Articolul Praf de copt
Crem:
- 300 g Ciocolată fierbinte
- 250 g mascarpone
- 400 ml Unt de plantă
Alte:
- ciocolată
- zmeură
- Gem
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o formă de tort (20 cm în diametru) astfel încât să o acoperiți cu hârtie de copt.
Pe baia de aburi, topim ciocolata cu unt. Adaugăm zahărul și amestecăm până se dizolvă complet. Apoi adăugăm ouăle, unul câte unul, și la final adăugăm cacao amestecata cu făină și praf de copt, pe care o cernem pentru a evita formarea cocoloașelor. Umplem forma cu aluat și coacem timp de 40 de minute.
Pregătim crema astfel, amestecăm ciocolata topită, răcită dar încă lichidă cu mascarpone.
Smântâna o bătim și o adăugăm la cremă.
Împărțim corpul în 2 sau 3 părți și le ungem cu gem și cremă. De asemenea, ungem tortul și pe partea exterioară.
În cele din urmă o vom acoperi cu ciocolată și o vom decora cu zmeură.