PUBLICITATE

Sursa :: AmalliaEka from Getty Images

Tortă de marcipan

Aceasta este o tortă de lux care va încânta orice iubitor de ciocolată și marcipan.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12

De multe ori

  • 200 g făină autogresată Adăugat la
  • 150 g zahăr Adăugat la
  • 4 ks ouă Adăugat la
  • 1 linguriță Pudră de copt Adăugat la
  • 5 ro ulei Adăugat la

Cremă de ciocolată

  • 200 g ciocolată neagră Adăugat la
  • 1 ks budincă de vanilie Adăugat la
  • 150 g unt Adăugat la
  • 1 ks zahăr vanilat Adăugat la
  • 400 ml lapte Adăugat la

Martipan

  • 300 g Marțipan Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 180°C și ungeți și presărați cu făină o formă de tort.

2. Pasul

Pentru aluat, amestecați ouăle cu zahărul până se face spumă. Apoi adăugați treptat făină și praf de copt și ulei. Amestecați până obțineți un aluat neted.

3. Pasul

Turnați aluatul în forma și coaceți timp de aproximativ 30 de minute, sau până când este copt. Verificați coacerea cu un șpiț.

4. Pasul

Între timp, pregătiți crema de ciocolată. În lapte, gătiți budinca de vanilie cu zahăr.

5. Pasul

Topiți ciocolata și amestecați-o cu budinca.

6. Pasul

Lăsați budinca să se răcească, amestecând ocazional, apoi amestecați în ea untul la temperatura camerei.

7. Pasul

Tăiați frecvent tortul în 2 părți după coacere și ungeți-l cu cremă.

8. Pasul

Întindeți marțipanul pe o placă pe care am presărat-o cu zahăr pudră, la dimensiunea tortului și acoperiți tortul cu ea.

9. Pasul

Decorați tortul după propria imagine și lăsați-l să se întărească în frigider înainte de servire.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou