Sursa :: AmalliaEka from Getty Images
Tortă de marcipan
Aceasta este o tortă de lux care va încânta orice iubitor de ciocolată și marcipan.
Ingrediente
De multe ori
- 200 g făină autogresată
- 150 g zahăr
- 4 ks ouă
- 1 linguriță Pudră de copt
- 5 ro ulei
Cremă de ciocolată
- 200 g ciocolată neagră
- 1 ks budincă de vanilie
- 150 g unt
- 1 ks zahăr vanilat
- 400 ml lapte
Martipan
- 300 g Marțipan
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 180°C și ungeți și presărați cu făină o formă de tort.
Pentru aluat, amestecați ouăle cu zahărul până se face spumă. Apoi adăugați treptat făină și praf de copt și ulei. Amestecați până obțineți un aluat neted.
Turnați aluatul în forma și coaceți timp de aproximativ 30 de minute, sau până când este copt. Verificați coacerea cu un șpiț.
Între timp, pregătiți crema de ciocolată. În lapte, gătiți budinca de vanilie cu zahăr.
Topiți ciocolata și amestecați-o cu budinca.
Lăsați budinca să se răcească, amestecând ocazional, apoi amestecați în ea untul la temperatura camerei.
Tăiați frecvent tortul în 2 părți după coacere și ungeți-l cu cremă.
Întindeți marțipanul pe o placă pe care am presărat-o cu zahăr pudră, la dimensiunea tortului și acoperiți tortul cu ea.
Decorați tortul după propria imagine și lăsați-l să se întărească în frigider înainte de servire.