PUBLICITATE

Sursa :: Alex Donin foodphotographer from Canva

Tortul Linzer

Prăjitura linzer de Crăciun, care se umple cu gem.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
1
  • 330 grame Făină simplă Adăugat la
  • 200 grame Unt Adăugat la
  • 130 grame zahăr de cofetărie Adăugat la
  • 2 bucată ouă Adăugat la
  • Coajă de lămâie de la lămâie Adăugat la
  • 1 bucată zahăr vanilat Adăugat la
  • Marmeladă pentru umplutură Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Se prepară aluatul din ingrediente. Se amestecă bine făina, untul, zahărul, ouăle, coaja de lămâie și zahărul vanilat și se lucrează până se obține un aluat.

2. Pasul

Pe o planșetă presărată cu făină, se întinde partea superioară și inferioară a prăjiturii. Se așază partea de jos într-o formă unsă și se unge cu gem. Se transferă partea de sus a aluatului pe tort. Mie personal îmi place să împart partea de sus a tortului în fâșii și să le aranjez în formă de grilaj.

3. Pasul

Coaceți tortul Linzer în cuptorul preîncălzit la 180°C până când devine auriu, aproximativ 20 de minute.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou