PUBLICITATE
Sursa :: Alex Donin foodphotographer from Canva
Tortul Linzer
Prăjitura linzer de Crăciun, care se umple cu gem.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
1
- 330 grame Făină simplă
- 200 grame Unt
- 130 grame zahăr de cofetărie
- 2 bucată ouă
- Coajă de lămâie de la lămâie
- 1 bucată zahăr vanilat
- Marmeladă pentru umplutură
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
60 min.
1. Pasul
Se prepară aluatul din ingrediente. Se amestecă bine făina, untul, zahărul, ouăle, coaja de lămâie și zahărul vanilat și se lucrează până se obține un aluat.
2. Pasul
Pe o planșetă presărată cu făină, se întinde partea superioară și inferioară a prăjiturii. Se așază partea de jos într-o formă unsă și se unge cu gem. Se transferă partea de sus a aluatului pe tort. Mie personal îmi place să împart partea de sus a tortului în fâșii și să le aranjez în formă de grilaj.
3. Pasul
Coaceți tortul Linzer în cuptorul preîncălzit la 180°C până când devine auriu, aproximativ 20 de minute.