PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: katetsib

Trufe de ciocolată simple și decadente

Trufele de ciocolată sunt o fericire pentru orice iubitor de ciocolată și ocupă un loc special în cartea mea de rețete.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
30
  • 8 uncii De ciocolată dulce-amăruie sau semidulce, mărunțită Adăugat la
  • 12 ceașcă de smântână Adăugat la
  • 1 linguriță De extract de vanilie Adăugat la
  • Pudră de cacao pentru presărare Adăugat la
  • Opțional: Nuci, firimituri de biscuiți sau ciocolată topită pentru acoperire Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

300 min.
1. Pasul

Pentru a începe procesul de fabricare a trufelor, pregătiți un bol termorezistent și o cratiță. (A avea un cazan dublu este avantajos, dar nu este necesar).

2. Pasul

Puneți ciocolata tocată în bolul termorezistent.

3. Pasul

În cratiță, aduceți smântâna la fierbere la foc mediu. Odată ce începe să fiarbă, se ia imediat de pe foc și se toarnă peste ciocolata din bolul pregătit. Acest pas asigură topirea uniformă a ciocolatei și oferă o textură mai fină.

4. Pasul

Se lasă amestecul de ciocolată și smântână să stea aproximativ 5 minute pentru a permite ciocolatei să se topească. Apoi, adăugați extractul de vanilie și amestecați ușor amestecul până când este omogen. Încercați să nu amestecați prea mult, deoarece ar putea rezulta bule de aer.

5. Pasul

Se lasă amestecul de ciocolată să se răcească complet la temperatura camerei. După ce s-a răcit, acoperiți bolul și puneți-l la frigider pentru cel puțin 3-4 ore, sau peste noapte dacă este posibil. Amestecul trebuie să devină suficient de solid pentru a putea fi modelat, iar grăbirea acestui proces ar putea duce la trufe prea moi.

6. Pasul

Odată ce amestecul este ferm, folosiți o bilă de pepene galben sau o lingură mică de înghețată, sau chiar o linguriță, pentru a scoate porțiuni din amestecul de trufe și pentru a le tăvăli rapid și ușor în bile de 2,5 cm.

7. Pasul

Rulați bilele de ciocolată în acoperirea aleasă, apoi lăsați-le să se întărească pe o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament. Acești pași fac ca trufele să aibă un aspect rustic și artizanal.

8. Pasul

La final, păstrați trufele în frigider până când se întăresc și sunt gata de servire.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou