Sursa :: Pixabay: katetsib
Trufe de ciocolată simple și decadente
Trufele de ciocolată sunt o fericire pentru orice iubitor de ciocolată și ocupă un loc special în cartea mea de rețete.
Ingrediente
- 8 uncii De ciocolată dulce-amăruie sau semidulce, mărunțită
- 1⁄2 ceașcă de smântână
- 1 linguriță De extract de vanilie
- Pudră de cacao pentru presărare
- Opțional: Nuci, firimituri de biscuiți sau ciocolată topită pentru acoperire
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a începe procesul de fabricare a trufelor, pregătiți un bol termorezistent și o cratiță. (A avea un cazan dublu este avantajos, dar nu este necesar).
Puneți ciocolata tocată în bolul termorezistent.
În cratiță, aduceți smântâna la fierbere la foc mediu. Odată ce începe să fiarbă, se ia imediat de pe foc și se toarnă peste ciocolata din bolul pregătit. Acest pas asigură topirea uniformă a ciocolatei și oferă o textură mai fină.
Se lasă amestecul de ciocolată și smântână să stea aproximativ 5 minute pentru a permite ciocolatei să se topească. Apoi, adăugați extractul de vanilie și amestecați ușor amestecul până când este omogen. Încercați să nu amestecați prea mult, deoarece ar putea rezulta bule de aer.
Se lasă amestecul de ciocolată să se răcească complet la temperatura camerei. După ce s-a răcit, acoperiți bolul și puneți-l la frigider pentru cel puțin 3-4 ore, sau peste noapte dacă este posibil. Amestecul trebuie să devină suficient de solid pentru a putea fi modelat, iar grăbirea acestui proces ar putea duce la trufe prea moi.
Odată ce amestecul este ferm, folosiți o bilă de pepene galben sau o lingură mică de înghețată, sau chiar o linguriță, pentru a scoate porțiuni din amestecul de trufe și pentru a le tăvăli rapid și ușor în bile de 2,5 cm.
Rulați bilele de ciocolată în acoperirea aleasă, apoi lăsați-le să se întărească pe o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament. Acești pași fac ca trufele să aibă un aspect rustic și artizanal.
La final, păstrați trufele în frigider până când se întăresc și sunt gata de servire.