Sursa :: kirin_photo from Getty Images Signature
Turtă dulce din făină integrală
Turtă dulce tradițională de Crăciun făcută din făină integrală.
Ingrediente
- 300 g Făină integrală
- 100 g Făină simplă
- 1 lingură Praf de copt
- 2 linguri miere
- 150 g Zahăr
- 1 bucată ou
- 2 linguri Condimente pentru turtă dulce
- un vârf de cuțit de sare
- 100 g Unt
Ultimele broșuri
Procedura
În primul rând, amestecați toate ingredientele uscate într-un bol - adică făina, praful de copt, condimentele pentru turtă dulce și sarea.
Puneți untul și zahărul într-un alt castron și bateți până când se omogenizează. Apoi se amestecă mierea și se adaugă oul.
Apoi adăugați încet amestecul uscat în castronul cu ingredientele umede și amestecați până când se formează un aluat tare.
Întoarceți aluatul pe o suprafață presărată cu făină și întindeți-l la o grosime de aproximativ 5 mm. Acest lucru este foarte important, o grosime mai mare nu ar face ca turta dulce să fie suficient de casantă.
Apoi, trebuie doar să decupezi diferite forme cu ajutorul formelor și să le așezi pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Coaceți turta dulce în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 10-12 minute.
După coacere, lăsați prăjiturile de turtă dulce să se răcească pe un grătar de sârmă.