Sursa :: Anna Subbotina from Canva
Umplutură de ciocolată cu mascarpone
Umplutura de ciocolată cu mascarpone este una dintre preferatele mele. Este incredibil de rapid și ușor de făcut, și totuși efectul final este absolut uimitor.
Ingrediente
- 200 g ciocolată neagră
- 250 g mascarpone
- 50 g zahăr de cofetărie
- 1 lingură extract de vanilie
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a mărunți niște ciocolată caldă în bucăți mici și puneți-o într-o baie de aburi. Este important să nu topiți ciocolata direct pe flacără, deoarece își poate pierde aroma. Când ciocolata este complet topită, puneți-o deoparte și lăsați-o să se răcească puțin.
Între timp, puneți mascarpone, zahărul pudră și extractul de vanilie într-un bol și amestecați totul bine. Când ciocolata este suficient de rece (trebuie să fie călduță, dar nu fierbinte), adăugați-o la amestecul de mascarpone și amestecați până când toate ingredientele sunt combinate și formează o cremă omogenă.
Această umplutură de ciocolată cu mascarpone este perfectă pentru a umple prăjituri și biscuiți sau ca o cremă de desert de sine stătătoare.