Sursa :: PoppyB foor iStockPhotos
Varză vegetariană cu cartofi
Această rețetă este una dintre versiunile mele preferate de kale. Este vegetariană, sănătoasă și deosebit de delicioasă în lunile reci de iarnă. Am pregătit-o de mai multe ori și am variat-o din nou și din nou - și de fiecare dată a fost un adevărat deliciu. Varza kale proaspătă este gătită la aburi în bulion cu cartofi pentru a obține o masă principală vegetariană.
Ingrediente
- 1 kg Varză proaspătă
- 2 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 500 g Cartofi
- sare și piper
- 500 ml bulion de legume
- 2 Tablespoon ulei de măsline
- 1 Pinch nucșoară
- 1 Tablespoon oțet de cidru de mere
Ultimele broșuri
Procedura
În primul rând, se spală bine varza, se îndepărtează tulpinile și se toacă grosier. Acest lucru necesită puțin timp, dar kale proaspătă are pur și simplu cel mai bun gust.
Se taie mărunt ceapa și usturoiul. Vă recomand să tocați ceapa foarte mărunt, pentru a se putea combina bine cu varza kale mai târziu.
Se curăță cartofii de coajă și se taie în cuburi mici. Cuburile mici se gătesc mai repede, așa că încercați să nu le faceți prea mari.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare. Prăjiți în el ceapa și usturoiul până când acestea devin translucide.
Acum este timpul să adăugați varza. La început va ocupa destul de mult spațiu în oală, dar nu vă faceți griji. Varza se va prăbuși în timpul gătitului.
Se degresează totul cu bulion de legume și se adaugă cartofii tăiați cubulețe. Se asezonează cu sare, piper și nucșoară.
Se lasă să fiarbă ușor timp de 30-40 de minute. Continuați să amestecați ca să nu se ardă nimic.
La final, adăugați oțetul la varză, aromatizați din nou și serviți. Oțetul conferă mâncării o aciditate plăcută care se potrivește bine cu varza.
Bucurați-vă de această varză delicioasă în lunile mai reci ale anului. Bucurați-vă de aromă!