Sursa :: evgenyb from Getty Images
Vellutata de anghinare
O vellutata de anghinare sănătoasă și gustoasă, perfectă ca aperitiv sau fel de mâncare ușor pentru cină.
Ingrediente
- 8 anghinare
- 1 ceapă albă
- 1 Cartof mediu
- 1 litru supă de legume
- 50 grame unt
- 50 grame Parmigiano reggiano răzuit
- 1 sare și piper
Ultimele broșuri
Procedura
Curățați anghinarele și lăsați-le în apă cu lămâie pentru a preveni înănegrirea lor.
Între timp, tocați ceapa și căliți-o într-o oală cu unt.
Adăugați anghinare și cartofi cub, lăsați să se rumenească câteva minute, apoi acoperiți cu supă de legume.
Gătiți la foc mediu timp de aproximativ 30 de minute sau până când anghinarea și cartofii sunt moi.
Scoateți de pe foc și amestecați cu un mixer de imersiune până obțineți o cremă netedă.
Adăugați parmezanul ras, amestecați bine și ajustați de sare și piper.
Serviti supa cremoasă de anghinare caldă, cu un strop de ulei de măsline extra virgin și o presărare de parmezan.