PUBLICITATE

Aluat subțire pentru pizza

Aceasta este o rețetă pentru aluat subțire și crocant pentru pizza făcută acasă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
1
  • 500 g făină simplă specială Adăugat la
  • 2 lingurițe Drojdie uscată Adăugat la
  • 1 linguriță zahăr Adăugat la
  • 1 linguriță Sare Adăugat la
  • 2 linguri ulei de măsline Adăugat la
  • 325 ml Apă caldă Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Într-un bol mare, amestecați făină, drojdie, zahăr și sare.

2. Pasul

Adăugați uleiul de măsline în amestecul uscat și adăugați treptat apa caldă, până când se formează un aluat moale, dar nu lipicios.

3. Pasul

Așezați aluatul pe o suprafață presărată cu făină și lucrați-l.

4. Pasul

Acoperiți vasul uns cu o capac sau cu folie alimentară și lăsați aluatul să crească 1 oră sau până își dublează volumul.

5. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 220°C. Scoateți aluatul și întindeți-l până la grosimea dorită.

6. Pasul

Puneți aluatul pe tablă, adăugați ingredientele preferate și coaceți aproximativ 10-15 minute, sau până când aluatul devine crocant și auriu.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou