PUBLICITATE
Aluat subțire pentru pizza
Aceasta este o rețetă pentru aluat subțire și crocant pentru pizza făcută acasă.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
1
- 500 g făină simplă specială
- 2 lingurițe Drojdie uscată
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță Sare
- 2 linguri ulei de măsline
- 325 ml Apă caldă
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
90 min.
1. Pasul
Într-un bol mare, amestecați făină, drojdie, zahăr și sare.
2. Pasul
Adăugați uleiul de măsline în amestecul uscat și adăugați treptat apa caldă, până când se formează un aluat moale, dar nu lipicios.
3. Pasul
Așezați aluatul pe o suprafață presărată cu făină și lucrați-l.
4. Pasul
Acoperiți vasul uns cu o capac sau cu folie alimentară și lăsați aluatul să crească 1 oră sau până își dublează volumul.
5. Pasul
Preîncălziți cuptorul la 220°C. Scoateți aluatul și întindeți-l până la grosimea dorită.
6. Pasul
Puneți aluatul pe tablă, adăugați ingredientele preferate și coaceți aproximativ 10-15 minute, sau până când aluatul devine crocant și auriu.