Sursa :: Pixabay: jnprice73
Apă de roșii de vară de vară de casă
S-ar putea să sune ciudat, dar când veți încerca această apă de roșii, veți fi uimit de prospețimea ei și de gustul bogat și concentrat de roșii. Perfectă pentru a amplifica supele, sosurile, cocktailurile sau chiar și pentru a fi consumată ca atare.
Ingrediente
- 4 Roșii mari și coapte
- 1 linguriță sare de mare
- Pânză de brânză sau o strecurătoare cu ochiuri fine
- Un bol mare
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a tăia roșiile în bucăți grosiere - nu trebuie să fie ceva îngrijit, deoarece veți strecura amestecul mai târziu. Asezonați cu sare de mare și amestecați bine, sarea ajută la extragerea sucului din roșii.
Apoi, transferați aceste bucăți în pânză de mestecat sau în strecurătoarea așezată deasupra unui bol mare. Asigurați-vă că îl puneți în frigider, lăsându-l să stea și să se scurgă în mod natural. Nu strângeți niciodată pânza și nu grăbiți procesul de scurgere - răbdarea este cheia aici! De obicei, durează aproximativ 3-5 ore, dar poate fi lăsat chiar și peste noapte pentru o aromă mai puternică.
Când verificați din nou, veți descoperi în bol un lichid limpede, ușor colorat. Aceasta este apa pentru roșii. Aveți grijă să aruncați pulpa de roșii rămasă sau folosiți-o pentru alte rețete, să nu risipim alimente bune.
Păstrați apa de roșii într-o sticlă ermetică în frigider. Se va păstra timp de aproximativ o săptămână și o puteți folosi în diverse feluri de mâncare pentru a adăuga un plus de roșii.