PUBLICITATE
Sursa :: FB: Varenie je radosť
Ardei conservați în ulei
Ardeiul conservat în ulei este o modalitate excelentă de a păstra gustul și culoarea frumoasă a ardeiului pe tot parcursul anului.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
6
Ingredientele principale
- 2 kg Ardei roșu
- 1 l ulei de măsline
- 5 ks usturoi
Condiment
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță piper negru măcinat
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
60 min.
1. Pasul
Curățăm ardeii, îndepărtăm miezul și îi tăiem.
2. Pasul
Usturoiul se cojeste și se taie în felii subțiri.
3. Pasul
În oală încălzim uleiul de măsline și adăugăm ardeiul și usturoiul.
4. Pasul
Adăugăm sare și piper și amestecăm bine.
5. Pasul
Gătim la foc mediu timp de 20 de minute sau până când ardeii se înmoaie.
6. Pasul
Ardeii gata lăsați-i să se răcească, apoi îi transferăm în borcane de sticlă. Adăugăm ulei și închidem.
7. Pasul
Depozităm în frigider. Înainte de servire, lăsăm murăturile să se scoată din frigider cel puțin o oră.