Sursa :: arfo from Getty Images
Ardei murați
Rețetă pentru ardei murați gustoși în ulei, care sunt potriviți ca o garnitură la felul principal.
Ingrediente
- 10 ks Ardei roșu
- 6 lžic Oțet
- 4 lžic Săruri
- 3 ks Usturoi
- 300 ml Ape
- 1 Linguri Zahăr
- Câteva boabe de piper și de condimente
Ultimele broșuri
Procedura
Se spală și se usucă bine ardeii și se îndepărtează tulpina. Puneți apoi ardeii într-un recipient de sticlă mai mare, pe care îl veți sigila.
Într-o cratiță mică, combinați oțetul, sarea, zahărul și apa și aduceți amestecul la fierbere. După ce începe să fiarbă, adăugați în oala cu ardei boabele de condimente și usturoiul întreg.
Apoi se toarnă amestecul fierbinte peste ardei și se presează astfel încât aceștia să fie scufundați și acoperiți de saramură. Astfel, ardeii vor avea multă savoare după saramură și se vor conserva frumos.
Închideți borcanul și lăsați-l într-un loc răcoros timp de cel puțin 3 zile pentru a permite ca aromele să se combine și ardeii să se marineze bine. Experiența mea îmi spune că, cu cât îi lași mai mult timp, cu atât mai buni devin.
Folosiți ardeii murați ca garnitură la mesele principale sau ca parte a unui fel de mâncare rece. Cred că toți cei care îi vor gusta se vor bucura de ei. Aștept cu nerăbdare experiențele și comentariile voastre.