Sursa :: Pixabay: PublicDomainImages
Bile de popcorn cu bomboane de zahăr moale de modă veche
Făcute din ingrediente simple, bilele de popcorn sunt o gustare delicioasă, dulce și sărată, care este iubită în egală măsură de adulți și copii.
Ingrediente
- 1⁄2 ceașcă De boabe de floricele de porumb (puteți folosi și aproximativ 16 căni de floricele de porumb deja făcute. Doar asigurați-vă că este simplu, nu uns cu unt sau sărat).
- 11⁄4 ceașcă De zahăr granulat
- 1⁄2 ceașcă de miere
- 1⁄4 ceașcă de apă
- 1⁄2 linguriță de sare
- 1 linguriță De extract de vanilie
- 4 tbls de unt nesărat
- Adăugări opționale: chipsuri de ciocolată, bomboane de ciocolată, nuci tocate
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi, faceți popcorn. Dacă le faceți pe aragaz (metoda mea preferată), încălziți o cantitate mică de ulei într-o oală mare la foc mediu-mare, adăugați boabele de popcorn și acoperiți-le cu un capac. Scuturați oala din când în când pentru a preveni arderea sâmburilor. Nu uitați, ridicați capacul doar atunci când pocnitul încetinește pentru a preveni revărsarea floricelelor de porumb.
Odată ce floricelele sunt gata, transferați-le într-un bol mare de amestecare, asigurându-vă că ați îndepărtat toți sâmburii neopăriți. Mi se pare util să pun un castron mare cu capul în jos peste oală și să le întorc pe amândouă, astfel încât floricelele de porumb popcorn să cadă în castron. Apoi, îl scutur puțin pentru a lăsa să cadă pe fund sâmburii neopăriți.
Într-o cratiță, la foc mediu, se combină zahărul, mierea, apa și sarea. Se amestecă până când zahărul se dizolvă.
Se aduce la fierbere și se lasă să fiarbă până când amestecul atinge stadiul de bilă tare (260°F pe un termometru pentru bomboane). Acest lucru este important, siropul insuficient fiert poate duce la bile de popcorn moi și lipicioase, în timp ce siropul prea fiert le poate face prea tari.
Se ia vasul de pe foc și se amestecă untul și extractul de vanilie.
Se toarnă siropul peste floricele de porumb, amestecând pentru a acoperi fiecare bucată. Distribuiți acum uniform orice amestec adăugat.
Când floricelele de porumb sunt suficient de reci pentru a fi manevrate, ungeți ușor mâinile cu unt și formați bile. Strângeți bine floricelele de porumb pentru ca acestea să-și păstreze forma.
Lăsați bilele de popcorn să se răcească complet pe o bucată de hârtie pergament înainte de a le servi. Am considerat util să înfășor fiecare bilă într-o bucată mică de folie de plastic pentru a face mai ușoară ținerea și mâncarea, mai ales pentru copii.