Sursa :: Tatiana Volgutova from Getty Images
Biscuiți de ovăz fără făină
Aceste fursecuri cu fulgi de ovăz fără făină sunt rețeta mea preferată pe care am adaptat-o la propria mea rețetă. Fursecurile sunt excelente pentru gustări sănătoase și nu conțin făină obișnuită.
Ingrediente
- 2 căni Fulgi de ovăz
- 3 bucată banane coapte
- 1⁄2 cană Nuci tocate
- 1⁄2 linguri Scorțișoară
- 1⁄4 linguri Săruri
- 1⁄4 cană miere
- 1⁄4 cană Ulei vegetal
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt. Este foarte important să folosiți foaia de copt pregătită pentru ca biscuiții să nu se ardă.
Puneți fulgii de ovăz într-un bol. Aici vă recomand să folosiți fulgi de ovăz fini, care vor da fursecurilor o textură mai bună.
Se adaugă nucile tocate, scorțișoara, sarea, mierea și uleiul și se amestecă bine.
Zdrobiți bananele cu o furculiță și adăugați-le la amestec. Nu vă fie teamă să folosiți banane foarte coapte aici - cu cât sunt mai coapte, cu atât mai dulci sunt prăjiturile.
Se amestecă totul bine pentru a combina ingredientele și a forma un aluat.
Se împarte aluatul de pe foaia de copt în 15 bucăți și se modelează în fursecuri. De obicei folosesc aici o lingură de înghețată pentru a face fursecurile de aceeași mărime.
Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 15 minute, până când fursecurile sunt aurii. Odată scoase din cuptor, lăsați-le să se odihnească pe foaia de copt câteva minute înainte de a le muta pe un grătar de sârmă pentru a se răci complet.