Sursa :: canva
Biscuiți fără gluten
Aș vrea să împărtășesc cu voi o rețetă de biscuiți fără gluten pe care am făcut-o de nenumărate ori și întotdeauna cu mare succes. Acest biscuit nu este doar fără gluten, ci și delicios și o gustare foarte practică.
Ingrediente
- 200 g Făină fără gluten
- 1 linguriță Praf de copt
- 120 g unt
- 80 g zahăr de cofetărie
- 1 pachet zahăr vanilat
- 1 ou
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi, se amestecă untul cu zahărul pudră și zahărul vanilat. Apoi se adaugă oul și se amestecă bine ingredientele. După ce s-au amestecat bine, adăugați făina fără gluten și praful de copt. Frământați aluatul până când are o consistență netedă, ușor de modelat.
Așezați bucățile de biscuiți modelate pe tava de copt tapetată cu hârtie de copt și aplatizați-le ușor. Înainte de coacere, este bine să lăsați biscuiții să se odihnească în frigider timp de 10-15 minute, pentru ca aceștia să nu se întindă în timpul coacerii. Coaceți-i la 180°C timp de 10-12 minute, până când devin aurii.
Lăsați biscuiții să se răcească în tavă înainte de a-i scoate, deoarece sunt prea moi și se pot desface când sunt proaspeți. Biscuiții fără gluten sunt excelenți cu ceai sau cafea.
Sfat: Dacă doriți o schimbare, adăugați la ingrediente nuci tocate, pudră de cacao sau coajă rasă de lămâie. Face biscuiții și mai gustoși și mai interesanți.