Sursa :: Pixabay: photoAC
Biscuiți pufoși de bezea
Îmi plac biscuiții cu bezele pentru că sunt ușori și dulci și pur și simplu delicioși. Îmi amintesc întotdeauna de Crăciunul petrecut cu bunica mea, care îi făcea în fiecare an. Am făcut adesea rețeta ei și am învățat câteva trucuri pentru a-i face perfecți.
Ingrediente
- 4 albușuri de ou
- 250 g zahăr
- 1 Pinch sare
- 1 Lingură de ceai suc de lămâie
- zahăr de cofetărie
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru biscuiții de bezea, bateți albușurile într-un castron curat și uscat până devin spumoase. Un truc aici este că bolul și telul trebuie să fie absolut lipsite de grăsime, altfel albușurile nu pot fi bătute până la fierbere.
Adăugați treptat zahărul și un praf de sare și continuați să bateți până când albușurile formează vârfuri ferme. Vă recomand să adăugați zahărul foarte încet pentru ca acesta să se dizolve complet și pentru ca bezeaua să fie frumoasă și netedă.
Adăugați sucul de lămâie la albușuri. Sucul de lămâie acționează ca un stabilizator și conferă biscuiților de bezea o ușoară notă fructată.
Preîncălziți cuptorul la 100 de grade. Formați mici movile din amestecul de bezea pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se lasă biscuiții la cuptor pentru aproximativ 60 de minute, până când se usucă și se rumenesc ușor. O recomandare importantă aici este ca bezeaua să nu se închidă prea repede la culoare, altfel va deveni tare și amară. Cu toate acestea, este la fel de important ca aceasta să se usuce complet, astfel încât să își păstreze consistența caracteristică.
Scoateți biscuiții cu bezea din cuptor și lăsați-i să se răcească în tavă. Se vor întări ușor pe măsură ce se răcesc. Se pudrează biscuiții cu zahăr pudră înainte de servire.