Sursa :: Pixabay: Pexels
Brioșă cu budincă
Când am făcut prima dată acest desert, am fost foarte surprinsă de cât de ușor și rapid a fost. De atunci, l-am făcut de mai multe ori, așa că sunt sigură că vă voi ajuta în acest proces.
Ingrediente
- 2 pachet Pudră de budincă de vanilie sau de ciocolată
- 4 dl lapte
- 175 g unt
- 200 g zahăr
- 4 ou
- 225 g făină
- 2 tk Praf de copt
- Un vârf de cuțit de sare
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi, preîncălziți cuptorul la 180 °C și pregătiți formele de brioșe. Așezați coșulețele de hârtie în puțurile formei de brioșe pentru ca brioșele să nu se lipească.
Se amestecă praful de cremă cu 4 dl de lapte rece. Este important să se amestece bine, pentru a nu avea cocoloașe.
Într-un alt castron, bateți untul cu zahărul până când devine pufos. Apoi adăugați ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare ou. Experiența mea este că, cu cât am bătut mai mult, cu atât aluatul a crescut mai mult.
Se amestecă făina cu praful de copt și sarea și se adaugă la amestecul de unt.
La final, se adaugă budinca și se amestecă bine. Din nou, este important să se amestece bine, dar este în regulă dacă aluatul este foarte gros, deoarece crema va face ca interiorul să fie încă delicios de moale.
Se pune aluatul cu lingura în forme. Umpleți-le cam 2/3, deoarece acestea vor crește în timpul coacerii.
Se coc în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute. Timpul de coacere depinde de cuptor, eu de obicei verific cu o scobitoare după 20 de minute pentru a vedea dacă interiorul este făcut.