Sursa :: yipengge from Canva
Brioșe cu cartofi dulci și mov
Rețetă pentru brioșe foarte interesante cu cartofi dulci și mov. Conținutul de antioxidanți al cartofilor mov este de câteva ori mai mare decât cel al cartofilor convenționali.
Ingrediente
- 300 g Cartofi mov
- 200 g Făină simplă
- 175 g Zahăr
- 100 ml Ulei vegetal
- 3 ks ouă
- 1 bal Praf de copt
- un vârf de cuțit de sare
- Scorțișoară pentru asezonare
Ultimele broșuri
Procedura
Se curăță cartoful mov, se taie în cuburi și se fierbe în apă cu sare până se înmoaie, aproximativ 15-20 de minute.
Se pasează cartofii fierți până se transformă în piure și se lasă să se răcească.
Se amestecă într-un castron făina, zahărul, praful de copt, un vârf de cuțit de sare și scorțișoara.
Într-un alt bol, se bat ouăle cu uleiul și se adaugă piureul de cartofi mov răcit.
Adăugați ingredientele uscate la cele umede și amestecați bine.
Împărțiți aluatul în coșurile de brioșe și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 20-25 de minute, până când brioșele sunt frumoase și aurii.
Lăsați brioșele să se răcească după ce le scoateți din cuptor.