Sursa :: manyakotic from Getty Images
Brioșe cu morcovi și mere
Am descoperit rețeta acestor brioșe cu morcovi și mere în urmă cu câțiva ani, când căutam alternative sănătoase, dar gustoase, la dulciuri. De atunci, a devenit una dintre preferatele mele - este perfectă pentru micul dejun, ca gustare sănătoasă sau chiar ca desert.
Ingrediente
- 2 ks Mere
- 2 ks Morcovi
- 2 ks ouă
- 60 g miere
- 120 ml Ulei de măsline
- 250 g Făină integrală
- 2 Ceai Lingurițe de praf de copt
- 2 Ceai Linguriță de scorțișoară
- un vârf de cuțit de sare
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
Radeți fin merele și morcovii. Iată recomandarea mea: după ce ați dat merele pe răzătoare, vă recomand să le lăsați într-o strecurătoare pentru a scurge excesul de apă.
Într-un castron, se amestecă ouăle, mierea și uleiul de măsline.
Adăugați făina, praful de copt, scorțișoara și sarea la acest amestec și amestecați bine.
La final, se adaugă morcovii și merele rase. Amestecul trebuie să fie gros, dar nu prea gros - dacă amestecul este prea gros, adăugați puțină apă sau lapte.
Împărțiți amestecul pregătit în formele de brioșe și dați la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau până când brioșele sunt rumenite și aluatul se ține bine.