PUBLICITATE

Sursa :: MarinaParshina from Getty Images

Brioșe cu prune

Prunele proaspete din brioșe sunt minunat de suculente și, în combinație cu aluatul delicat, dau brioșelor un gust dulce-acrișor deosebit.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12
  • 200 g făină Adăugat la
  • 100 g Zahăr Adăugat la
  • 100 g Unt Adăugat la
  • 2 bucată ouă Adăugat la
  • 1 lingură Praf de copt Adăugat la
  • 1 lingură extract de vanilie Adăugat la
  • un vârf de cuțit de sare Adăugat la
  • 12 bucată Prune Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Mai întâi se pregătește aluatul. Puneți untul și zahărul într-un castron și bateți până când se omogenizează.

2. Pasul

Adăugați ouăle și extractul de vanilie și bateți din nou bine.

3. Pasul

Se adaugă încet făina cernută amestecată cu praful de copt și sarea. Se amestecă aluatul ușor pentru a nu forța aerul.

4. Pasul

Se taie fiecare prună în jumătate și se îndepărtează sâmburii.

5. Pasul

Împărțiți aluatul în formele de brioșe, doar până la jumătate. Se pune câte o jumătate de prună pe fiecare brioșă și se presează ușor în aluat.

6. Pasul

Coaceți la 180°C timp de aproximativ 25 de minute.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou