Sursa :: Pixabay
Brioșe de afine umede rapide și ușoare de la scratch
Satisfăcătoare și umede, aceste brioșe cu afine sunt un deliciu fantastic în orice moment al zilei. Pline de afine proaspete & posesoare de un miez dulce și zaharat de scorțișoară, acestea oferă echilibrul perfect între texturi moi și crocante. Ușor de preparat, aceste brioșe reprezintă un mic dejun încântător sau o gustare delicioasă după-amiaza.
Ingrediente
Ingrediente:
- 11⁄2 căni Făină de toate tipurile
- 3⁄4 ceașcă zahăr alb
- 1⁄2 linguriță sare
- 2 linguri Praf de copt
- 0.3 ceașcă ulei vegetal
- 1 ou
- 0.3 ceașcă lapte
- 1 ceașcă Afine proaspete
Pentru toppingul de firimituri:
- 1⁄2 ceașcă zahăr alb
- 0.3 ceașcă Făină de toate tipurile
- 1⁄4 ceașcă Unt, tăiat cubulețe
- 11⁄2 linguri scorțișoară măcinată
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 400 grade F (200 grade C). Se ung cupele de brioșe sau se tapetează cu forme de brioșe.
Se combină 1 1/2 cești de făină, 3/4 cești de zahăr, sare și praf de copt. Puneți uleiul vegetal într-o cană de măsurare de 1 cană; adăugați oul și suficient lapte pentru a umple cana. Amestecați acest lucru cu amestecul de făină. Încorporați afinele. Umpleți cupele de brioșe până sus și presărați cu amestecul de garnitură de firimituri.
Pentru a face topping cu miez: Se amestecă 1/2 cană de zahăr, 1/3 cană de făină, 1/4 cană de unt și 1 1/2 linguriță de scorțișoară. Se amestecă cu o furculiță și se presară peste brioșe înainte de coacere.
Se coace timp de 20-25 de minute în cuptorul preîncălzit sau până când este gata.