Sursa :: Pixabay
Burtă de porc marinată cu BBQ coreean la grătar
Experimentați o armonie de arome cu această rețetă de burtă de porc la grătar coreean care promite să fie o călătorie gastronomică încântătoare. Burta de porc suculentă, combinată cu o marinată Korean BBQ autentică și savuroasă, rezultă un fel de mâncare suculentă, aromată și satisfăcătoare. Excelent pentru cinele în familie sau pentru grătarele ocazionale de vară.
Ingrediente
Ingrediente:
- 2 lbs Burtă de porc, tăiată în felii subțiri
- 1 ceașcă De sos BBQ coreean (Bulgogi)
- 2 tbls De ulei de susan
- 2 tbls De sos de soia
- 4 cuișoare De usturoi, tocat mărunt
- 1 lingură De ghimbir, ras
- 1⁄2 ceașcă De ceapă verde, tocată mărunt
- 1 lingură De fulgi de ardei roșu (opțional, pentru condimente)
- Sare după gust
Pentru sosul BBQ coreean (Bulgogi):
- 1 Pară, rasă
- 1 Ceapă, rasă
- 4 cuișoare Usturoi, tocat mărunt
- 1 lingură Ghimbir, ras
- 1⁄2 ceașcă sos de soia
- 3 tbls miere sau zahăr brun
- 1 lingură ulei de susan
- 1 lingură piper negru măcinat
Ultimele broșuri
Procedura
Într-un castron mare, combinați toate ingredientele sosului BBQ și amestecați bine până când obțineți un amestec omogen.
Transferați feliile de burtă de porc în bolul cu marinată. Amestecați bine până când fiecare felie este bine acoperită. Acoperiți și lăsați să se marineze în frigider pentru cel puțin 2 ore.
După ce au fost marinate, încălziți grătarul sau tigaia la foc mediu. Gătiți fiecare parte a feliilor de burtă de porc timp de aproximativ 3-4 minute, până când acestea sunt bine rumenite și caramelizate.
Se ornează cu ceapă verde tocată și se servește cu orez aburit și o selecție de garnituri coreene preferate.