Sursa :: brebcaphotos from Canva
Carne de porc în sos de bere
Friptura de porc în sos de bere este un fel de mâncare tradițională cehă, bogată în arome și ideală pentru zilele reci.
Ingrediente
- 1 kg De carne de porc
- 2 bucată The Onion
- 4 Cuișoare Usturoi
- 250 ml Bere neagră
- 2 Linguri Muștar
- 2 Linguri miere
- sare și piper
- 2 Linguri Untură
Ultimele broșuri
Procedura
În prima etapă, se sărează și se piperă carnea, care se prăjește apoi pe toate părțile în untură fierbinte. Eu personal folosesc o tigaie de cupru pentru a distribui uniform căldura.
Apoi mutați carnea de porc în vasul de copt.
Se taie ceapa în felii, se taie usturoiul în felii și se adaugă ambele la carne.
Se amestecă totul cu muștar și miere și se toarnă berea.
Se acoperă tava de copt și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Se coace timp de aproximativ o oră, apoi se descoperă tava de copt și se lasă carnea să devină aurie și sosul să se reducă. Este important să stropiți carnea cu sos din când în când în timpul coacerii pentru a o menține suculentă.