Sursa :: DeeNida from Canva
Carne de porc pe ciuperci cu smântână
Carnea de porc pe ciuperci cu smântână este un fel de mâncare tradițională cehă care se remarcă prin gustul său. Ciupercile și smântâna conferă cărnii frăgezime și o textură cremoasă. Această rețetă este perfectă pentru un prânz sau o cină în familie.
Ingrediente
- 500 g Carne de porc (gât sau mușchi file)
- 250 g Ciuperci proaspete (alune de pădure sau ciuperci)
- 1 The Onion
- 2 Cuișoare Usturoi
- 200 ml Cremă de gătit
- 1 Linguri Făină netedă
- ulei
- sare și piper
Ultimele broșuri
Procedura
Se taie carnea în bucăți mai mici și se condimentează cu sare și piper. Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjește carnea pe ambele părți până când devine aurie.
Se toacă mărunt ceapa și usturoiul și se adaugă la carne. Se sotează până când ceapa începe să devină aurie.
Adăugați ciupercile tăiate felii și prăjiți-le încă 10 minute, până când ciupercile încep să elibereze sucul.
Se adaugă făina, se amestecă și se prăjește puțin.
Se adaugă smântâna și se amestecă. Se fierbe timp de aproximativ 5-10 minute, până când sosul începe să se îngroașe.