Sursa :: Mykola Lunov from Canva
Carne de vită cu legume
Tocană de vită cu legume, potrivită pentru prânz sau cină.
Ingrediente
- 800 g Carne de vită
- 1 bucată Morcov mare
- 2 Tulpini țelină
- 1 bucată ceapă mare
- 3 cuișoare Usturoi
- 2 bucată Ardei
- 200 g Ciuperci
- 500 ml Bulion
- 3 ro Uleiuri
- sare și piper după gust
Ultimele broșuri
Procedura
Se taie carnea în bucăți și se sărează. Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjește carnea până când devine aurie.
Se taie mărunt morcovii, țelina și ceapa. Presărați usturoiul printr-o presă.
Se transferă carnea friptă într-o oală și se prăjesc într-o tigaie legumele tocate cu usturoi. Am lăsat legumele să se prăjească la foc mediu pentru a prinde culoare și aromă.
Adăugați legumele prăjite la carnea din oală, amestecați și adăugați bulionul. Adăugați apoi ardeii și ciupercile tocate în oală și lăsați totul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 1 oră.
Carnea trebuie să fie foarte fragedă, iar sosul gros. Dacă sosul este prea subțire, îl puteți îngroșa cu făină simplă.