Sursa :: bhofack2 from Getty Images
Cartofi dulci la cuptor
Cartofii dulci crocanți pe care îi puteți prepara foarte repede și simplu. Acestea sunt complementul ideal pentru carne sau diferite feluri de mâncare vegetariană.
Ingrediente
- 4 ks Cartofi dulci
- 2 Articolul ulei de măsline
- 1 Articolul suc de lămâie
- 1 Articolul Sare
Ultimele broșuri
Procedura
Preincalzirea cuptorului - Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
Pregătirea batatelor - Curățăm batatele și le tăiem în bastonașe. Le punem într-un castron mare.
Pregătirea marinadei - Într-un bol mai mic, amestecăm uleiul de măsline, sucul de lămâie și sarea și amestecăm bine.
Marinarea cartofilor prăjiți - Adăugăm marinada în bol cu cartofi dulci și amestecăm bine, astfel încât toate cartofii prăjiți să fie acoperiți.
Coacerea cartoafelor prajite - Distribuim în mod egal cartofii pe o tavă cu hârtie de copt și coacem în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30 de minute, sau până când devin aurii și crocante. Între timp, le putem roti de câteva ori.
Servire - Servim cartofi dulci prăjiți calzi, singuri sau cu un sos la alegere.