Sursa :: johannawnuk via Getty Images
Cartofi fierţi cu unt de casă cu ierburi
Un fel de mâncare simplu, sănătos și gustos, care se potrivește perfect ca garnitură sau chiar ca fel principal. Untul de casă cu ierburi le conferă cartofilor un aromă specială.
Ingrediente
Cartofi fierți
- 800 g Cartofi
- 2 Linguriță sare
Unt de ierburi
- 200 g unt
- 2 Lingură Ierburi proaspete tocate (pătrunjel, arpagic, mărar)
- 1 Pinch sare
- 1 Pinch piper
Ultimele broșuri
Procedura
1. Pentru rețeta de cartofi fierți cu unt de ierburi, mai întâi spălați cartofii, puneți-i într-o oală, acoperiți cu apă și adăugați sarea. Lăsați să dea în clocot și lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20 de minute, până când cartofii sunt gata.
2. Între timp, topiți untul într-o oală mică. Adăugați ierburile tocate, sarea și piperul și amestecați bine.
3. Scurgeți cartofii gătiți și lăsați-i să se răcească puțin. Apoi decojiți-i și tăiați-i pe jumătate.
4. Așezați cartofii fierți pe o farfurie de servire și turnați generos untul de ierburi deasupra. Serviți imediat.