Sursa :: Tomsmith585 from Getty Images Signature
Cartofi la cuptor cu varză acră și smântână
Rețetă de cartofi la cuptor cu varză acră și smântână, care poate fi un fel principal sau chiar o garnitură.
Ingrediente
- 3 ks cartof
- 500 g varză murată
- 200 ml cremă de gătit
- 100 g brânză tare
- 1 ks The Onion
- 2 ks usturoi
- 1 ks frunză de dafin
- 1 ks piper negru întreg
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și ungeți tava de copt cu ulei.
Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem în felii subțiri. Curățăm ceapa și usturoiul și le tăiem mărunt.
Pe tigaie prăjim ceapa, usturoiul, frunza de dafin și condimentele. Adăugăm varza acră și fierbem 10 minute.
Într-un bol gol, adăugăm un strat de cartofi, un strat de varză și continuăm până când toate ingredientele se termină, partea de sus ar trebui să fie cartofi.
Acoperim vârful cu brânză rasă și turnăm smântână. Coacem în cuptor timp de 60-70 de minute.
Lăsăm mâncarea să se răcească puțin înainte de a o servi.