PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: mjpatter

Cea mai bună plăcintă de dovleac fără gluten

Această plăcintă de dovleac fără gluten reușește să păstreze intactă textura plăcintei și o aromă autentică de dovleac.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
9

Patiserie:

  • 1 ceașcă Făină simplă fără gluten Adăugat la
  • 1 linguriță Gumă de xantan (cu excepția cazului în care amestecul de făină o include deja) Adăugat la
  • 1 lingură zahăr semolă Adăugat la
  • 312 oz Unt rece, nesărat, tăiat în bucăți Adăugat la
  • 1 Gălbenuș de ou mare Adăugat la

Umplutură:

  • 15 oz Piure de dovleac conservat Adăugat la
  • 300 ml Smântână dublă Adăugat la
  • 3 Ouă mari Adăugat la
  • 0.7 ceașcă zahăr brun Adăugat la
  • 14 linguriță sare Adăugat la
  • 1 linguriță Scorțișoară Adăugat la
  • 12 linguriță Ginger Adăugat la
  • 14 linguriță nucșoară Adăugat la
  • 0.125 linguriță Cuișoare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

80 min.
1. Pasul

Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 350 de grade.

2. Pasul

Vom face mai întâi aluatul, amestecând făina simplă fără gluten, guma xantan, zahărul pudră și untul într-un castron mare până când obținem o textură asemănătoare cu cea a pesmetului. Acest lucru se poate face cu un blender de patiserie sau pur și simplu folosind degetele.

3. Pasul

Adăugați gălbenușul de ou la amestec și amestecați până când amestecul se adună ca un aluat. Înfășurați aluatul în folie alimentară și dați-l la frigider pentru cel puțin 45 de minute înainte de a-l folosi.

4. Pasul

Întindeți aluatul pe o suprafață ușor făinată (nu uitați să folosiți făină fără gluten) și puneți-l peste o tavă de plăcintă de 9 inci. Tăiați marginile, apoi puneți-o înapoi în frigider pentru încă 15 minute pentru a asigura o aluat crocant.

5. Pasul

Se coace orbește patiseria (se coace fără umplutură) acoperind-o cu hârtie de copt și umplând-o cu fasole uscată. Se coace timp de aproximativ 15 minute, apoi se îndepărtează fasolea și pergamentul și se coace încă 5 minute. Acest lucru va împiedica fundul să se înmoaie atunci când se adaugă amestecul de dovleac.

6. Pasul

Pentru umplutură, amestecați dovleacul din conservă, smântâna dublă, ouăle, zahărul brun, sarea și condimentele (scorțișoară, ghimbir, nucșoară și cuișoare) într-un castron mare până când se amestecă bine.

7. Pasul

Se toarnă umplutura pe cochilia de patiserie și se coace timp de aproximativ 40 de minute sau până când umplutura se întărește la mijloc.

8. Pasul

Lăsați plăcinta să se răcească înainte de a o servi, acest lucru va permite umpluturii să se întărească complet, asigurând o felie perfectă de fiecare dată.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou