Sursa :: Pixabay: mjpatter
Cea mai bună plăcintă de dovleac fără gluten
Această plăcintă de dovleac fără gluten reușește să păstreze intactă textura plăcintei și o aromă autentică de dovleac.
Ingrediente
Patiserie:
- 1 ceașcă Făină simplă fără gluten
- 1 linguriță Gumă de xantan (cu excepția cazului în care amestecul de făină o include deja)
- 1 lingură zahăr semolă
- 31⁄2 oz Unt rece, nesărat, tăiat în bucăți
- 1 Gălbenuș de ou mare
Umplutură:
- 15 oz Piure de dovleac conservat
- 300 ml Smântână dublă
- 3 Ouă mari
- 0.7 ceașcă zahăr brun
- 1⁄4 linguriță sare
- 1 linguriță Scorțișoară
- 1⁄2 linguriță Ginger
- 1⁄4 linguriță nucșoară
- 0.125 linguriță Cuișoare
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 350 de grade.
Vom face mai întâi aluatul, amestecând făina simplă fără gluten, guma xantan, zahărul pudră și untul într-un castron mare până când obținem o textură asemănătoare cu cea a pesmetului. Acest lucru se poate face cu un blender de patiserie sau pur și simplu folosind degetele.
Adăugați gălbenușul de ou la amestec și amestecați până când amestecul se adună ca un aluat. Înfășurați aluatul în folie alimentară și dați-l la frigider pentru cel puțin 45 de minute înainte de a-l folosi.
Întindeți aluatul pe o suprafață ușor făinată (nu uitați să folosiți făină fără gluten) și puneți-l peste o tavă de plăcintă de 9 inci. Tăiați marginile, apoi puneți-o înapoi în frigider pentru încă 15 minute pentru a asigura o aluat crocant.
Se coace orbește patiseria (se coace fără umplutură) acoperind-o cu hârtie de copt și umplând-o cu fasole uscată. Se coace timp de aproximativ 15 minute, apoi se îndepărtează fasolea și pergamentul și se coace încă 5 minute. Acest lucru va împiedica fundul să se înmoaie atunci când se adaugă amestecul de dovleac.
Pentru umplutură, amestecați dovleacul din conservă, smântâna dublă, ouăle, zahărul brun, sarea și condimentele (scorțișoară, ghimbir, nucșoară și cuișoare) într-un castron mare până când se amestecă bine.
Se toarnă umplutura pe cochilia de patiserie și se coace timp de aproximativ 40 de minute sau până când umplutura se întărește la mijloc.
Lăsați plăcinta să se răcească înainte de a o servi, acest lucru va permite umpluturii să se întărească complet, asigurând o felie perfectă de fiecare dată.