PUBLICITATE

Sursa :: FB: Varenie je radosť

Cea mai bună prăjitură cu gălbenuș

Rețeta tradițională pentru prăjitura cu gălbenuș, potrivită pentru orice ocazie.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12

Unelte

  • 250 g unt Adăugat la
  • 200 g zahăr de cofetărie Adăugat la
  • 250 g nuci Adăugat la
  • 150 g făină semi-groasă Adăugat la
  • 3 linguri Praf de copt Adăugat la
  • 6 ks albușuri de ou Adăugat la

Glazură galbenă:

  • 6 ks gălbenușuri de ou Adăugat la
  • 250 g zahăr de cofetărie Adăugat la

Pentru decorare:

  • ciocolată pentru gătit Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Amestecăm untul cu zahărul pudră până devine spumos.

2. Pasul

Adăugăm treptat făina, nucile și praful de copt.

3. Pasul

Din albușurile de ouă facem spumă tare, pe care o amestecăm cu grijă în aluat.

4. Pasul

Turnăm adesea aluatul într-o tavă care este unsă cu unt și acoperită cu făină.

5. Pasul

Coacem pâinea în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25 de minute la 180°C.

6. Pasul

Gălbenușurile le amestecăm cu mixerul cu zahăr pudră până la omogenizare.

7. Pasul

Scoatem torta din cuptor și o lustruim încă fierbinte cu glazura de gălbenuș.

8. Pasul

După ce s-au răcit, turnăm ciocolată peste felii de gălbenuș.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou