PUBLICITATE
Sursa :: FB: Varenie je radosť
Cea mai bună prăjitură cu gălbenuș
Rețeta tradițională pentru prăjitura cu gălbenuș, potrivită pentru orice ocazie.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
12
Unelte
- 250 g unt
- 200 g zahăr de cofetărie
- 250 g nuci
- 150 g făină semi-groasă
- 3 linguri Praf de copt
- 6 ks albușuri de ou
Glazură galbenă:
- 6 ks gălbenușuri de ou
- 250 g zahăr de cofetărie
Pentru decorare:
- ciocolată pentru gătit
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
60 min.
1. Pasul
Amestecăm untul cu zahărul pudră până devine spumos.
2. Pasul
Adăugăm treptat făina, nucile și praful de copt.
3. Pasul
Din albușurile de ouă facem spumă tare, pe care o amestecăm cu grijă în aluat.
4. Pasul
Turnăm adesea aluatul într-o tavă care este unsă cu unt și acoperită cu făină.
5. Pasul
Coacem pâinea în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25 de minute la 180°C.
6. Pasul
Gălbenușurile le amestecăm cu mixerul cu zahăr pudră până la omogenizare.
7. Pasul
Scoatem torta din cuptor și o lustruim încă fierbinte cu glazura de gălbenuș.
8. Pasul
După ce s-au răcit, turnăm ciocolată peste felii de gălbenuș.