PUBLICITATE

Chiftele de dovlecel și ton

Combinația perfectă de dovlecel și ton în chiftele, care împreună cu salata grecească și tzatziki sunt delicioase! De asemenea, sunt coapte în cuptor, deci nu există riscul unui exces de ulei.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 ks dovlecei Adăugat la
  • 120 g ton în suc propriu Adăugat la
  • 14 cană brânză rasă Adăugat la
  • 14 cană Faina spelta fina Adăugat la
  • 2 cuișoare usturoi Adăugat la
  • 1 ks ou Adăugat la
  • 12 Articolul sare Adăugat la
  • 14 tocat mărunt Piper negru Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

45 min.
1. Pasul

Dăm dovleacul pe răzătoarea mare într-un bol, îl sărăm și îl lăsăm să stea 10 minute, până când lasă sucul.

2. Pasul

O mutăm într-o găleată sau într-o sită și extragem cât mai mult suc din ea.

3. Pasul

Curgetele uscate le întoarcem în castron și le amestecăm cu ton fără suc, cu brânză, făină, un ou, usturoi pisat și condimente.

4. Pasul

Formăm chiftele din aluat și le depunem pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Putem picura puțin ulei pe ele.

5. Pasul

Le coacem la 200°C aproximativ 20-25 de minute până se rumenesc. În jumătatea timpului de coacere, le întoarcem pe cealaltă parte, pentru a fi coapte uniform.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou