Chiftele de dovlecel și ton
Combinația perfectă de dovlecel și ton în chiftele, care împreună cu salata grecească și tzatziki sunt delicioase! De asemenea, sunt coapte în cuptor, deci nu există riscul unui exces de ulei.
Ingrediente
- 1 ks dovlecei
- 120 g ton în suc propriu
- 1⁄4 cană brânză rasă
- 1⁄4 cană Faina spelta fina
- 2 cuișoare usturoi
- 1 ks ou
- 1⁄2 Articolul sare
- 1⁄4 tocat mărunt Piper negru
Ultimele broșuri
Procedura
Dăm dovleacul pe răzătoarea mare într-un bol, îl sărăm și îl lăsăm să stea 10 minute, până când lasă sucul.
O mutăm într-o găleată sau într-o sită și extragem cât mai mult suc din ea.
Curgetele uscate le întoarcem în castron și le amestecăm cu ton fără suc, cu brânză, făină, un ou, usturoi pisat și condimente.
Formăm chiftele din aluat și le depunem pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Putem picura puțin ulei pe ele.
Le coacem la 200°C aproximativ 20-25 de minute până se rumenesc. În jumătatea timpului de coacere, le întoarcem pe cealaltă parte, pentru a fi coapte uniform.