PUBLICITATE
Chiftele de dovlecel
Chiftelele de dovlecel sunt un fel de mâncare sănătos și delicios pe care îl veți adora. Minunate ca garnitură la felul principal sau ca mâncare independentă cu un dip preferat.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
4
- 2 ks dovlecei
- 1 ks ou
- 100 g pesmet
- 1 ks usturoi
- 1 št sare
- 1⁄2 št piper negru măcinat
- 2 ro ulei de măsline
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
30 min.
1. Pasul
Curățați dovlecelul, radeți-l fin și puneți-l într-o sită. Presărați cu sare și lăsați-l să stea 10 minute.
2. Pasul
După 10 minute, stoarceți bine dovlecelul pentru a elimina cât mai multă apă.
3. Pasul
Curățați ceapa și usturoiul și tocați-le mărunt. Adăugați amidon de porumb, pesmet, ouă, condimente măcinate și usturoi la amestecul de dovlecel și amestecați bine.
4. Pasul
Formați mici plăci cu mâinile și apăsați-le ușor.
5. Pasul
Încălziți uleiul în tigaie și prăjiți clătitele pe ambele părți până sunt aurii.
6. Pasul
Serviți cald cu sosul preferat sau ca garnitură pentru carne.