Sursa :: YelenaYemchuk from Getty Images
Chiftele în sos de roșii
Chiftelele în sos de roșii sunt unul dintre acele feluri de mâncare care vor mulțumi orice gurmand. Combinația de carne tocată moale, sos de roșii și diverse condimente face din acest fel de mâncare o adevărată delicatesă. Încercați-l și nu veți fi dezamăgiți!
Ingrediente
- 500 g Carne tocată (de vită sau de porc)
- 2 ks Ceapă roșie
- 4 Cuișoare Usturoi
- 500 g Roșii la conservă
- 1 ro Concentrat de roșii
- 1 ro Zahăr
- sare și piper după gust
- 1 ro Făină netedă
- 1 ou
- 1 Volum Pătrunjel
- 2 Linguri Uleiuri
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi, pregătiți amestecul de carne pentru chiftele. Se amestecă carnea tocată cu sare, piper și făină. Adăugați și ceapa tocată mărunt și cățeii de usturoi, pe care i-am pisat în prealabil.
Se toarnă oul în amestec și se amestecă totul bine. Formați amestecul finit în bile pe care le doriți să fie de dimensiuni similare, astfel încât să se coacă uniform.
Puneți chiftelele în uleiul încins și prăjiți-le pe ambele părți până devin aurii. Apoi scoateți-le și lăsați-le să se odihnească pe o farfurie cu hârtie de bucătărie pentru a absorbi excesul de grăsime.
În aceeași tigaie în care au fost prăjite biluțele, se adaugă roșiile tocate, concentratul de roșii, zahărul și sare și piper după gust. Se adaugă pătrunjelul tocat.
Se lasă sosul să bolborosească la foc mic timp de aproximativ 15 minute. Apoi adăugați din nou chiftelele și lăsați-le să se gătească în sos încă 15 minute.
Serviți chiftelele în sos de roșii cu cartofi prăjiți sau fierți. Personal, prefer cartofii prăjiți, care absorb perfect sosul de roșii și dau întregii mâncăruri aroma potrivită.