PUBLICITATE
Ciorbă de cartofi cu afumătură, savori urbane

Ciorbă de cartofi cu afumătură, savori urbane

Ciorba de cartofi cu afumatură este o ciorba tradițională românească, cu o textură cremoasă și un gust intens, facută din cartofi, afumatură și legume proaspete.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 500 g afumatura de porc Adăugat la
  • 1 ceapă Adăugat la
  • 2 morcovi Adăugat la
  • 2 ardei grași Adăugat la
  • 1 țelină Adăugat la
  • 1 kg cartof Adăugat la
  • 2 linguri piure de roșii Adăugat la
  • 1 litru apa Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • pătrunjel decor Adăugat la
  • smantana optional Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

70 min.
1. Pasul

Curatati si taiati legumele: ceapa, morcovii, ardeii, telina si cartofii. Taiati afumatura cuburi sau felii, dupa preferinta.

2. Pasul

Puneti afumatura intr-o cratita mare si adaugati apa. Fierbeti timp de 10 minute.

Ciorbă de cartofi cu afumătură, savori urbane - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

3. Pasul

Adaugati ceapa, morcovii si pasta de tomate in cratita si amestecati bine. Continuati sa fierbeti la foc mic timp de 10 minute.

Ciorbă de cartofi cu afumătură, savori urbane - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

4. Pasul

Adaugati cartofii taiati si ardeii si adaugati apa suficienta pentru a acoperi legumele. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Fierbeti pana cand cartofii sunt fragezi, timp de aproximativ 30-40 de minute.

5. Pasul

Adaugati patrunjelul proaspat tocat si lasati ciorba sa fiarba inca 5 minute.

Ciorbă de cartofi cu afumătură, savori urbane - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

6. Pasul

Serviti ciorba calda cu smantana, daca doriti, si o felie de paine proaspata.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou