Ciorba de perișoare - o explozie de arome si gusturi!
Această ciorbă tradițională românească este un deliciu pentru papilele gustative. Perișoarele, făcute din carne tocată și condimente, sunt înmuiate într-un bulion aromat și servite cu legume proaspete și verdețuri.
Ingrediente
- 500 g carne tocată porc sau vită
- 1 ceapă mare tocată mărunt
- 2 căței de usturoi zdrobiți
- 2 ou
- 2 linguri Orez
- 2 linguri pesmet
- 1 legătură pătrunjel tocat
- 1 legătură mărar tocat
- sare și piper după gust
- 2 l apă
- 2 morcovi curățați și tăiați cubulețe
- 1 rădăcină de pătrunjel curățată și tăiată cubulețe
- 1⁄2 țelină curățată și tăiată cubulețe
- 1 ardei gras curățat și tăiat cubulețe
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 zeamă de lămâie
Ultimele broșuri
Procedura
Într-un bol, amestecați carnea tocată cu ceapa, usturoiul, ouăle, orezul, pesmetul și ierburile tocate. Condimentați cu sare și piper și amestecați bine.
Sursa :: Youtube
Formați perișoare de dimensiunea unei nuci.
Sursa :: Youtube
Încălziți uleiul într-o oală și căliți legumele tăiate cubulețe timp de 5 minute.
Sursa :: Youtube
Adăugați perișoarele și 2 litri de apă. Lăsați să fiarbă la foc mediu timp de 30 de minute.
Sursa :: Youtube
Adăugați zeama de la o lămâie și mai lăsați să fiarbă încă 5 minute. Serviți ciorba fierbinte cu pătrunjel și mărar tocat deasupra.
Sursa :: Youtube