:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/jysQ2qcrsC6Kjz99SPOg/92ec109f06102dc6d6a61413ff46ac.jpeg)
Ciulama cremoasă de ciuperci cu usturoi
O ciulama cremoasă de ciuperci, îmbogățită cu gustul puternic al usturoiului și aromele proaspete ale verdețurilor. Un fel de mâncare ușor de preparat, perfect pentru o cină rapidă într-o seară rece de toamnă.
Ingrediente
- 500 g ciuperci champignon feliate
- 2 căței usturoi zdrobiți
- 2 linguri unt
- 2 linguri făină
- 500 ml lapte
- 100 ml Smântână
- sare și piper după gust
- Verdeață proaspătă pentru decor
Ultimele broșuri
Procedura
Încălziți untul într-o tigaie adâncă și adăugați ciupercile feliate. Gătiți-le până se înmoaie și își eliberează apa.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/jysQ2qcrsC6Kjz99SPOg/5f8d7456d2027ab2f7090ba23f198c.jpeg)
Sursa :: Youtube
Adăugați usturoiul zdrobit și gătiți împreună cu ciupercile timp de 1-2 minute, până când se aromează. Adăugați făina și laptele și amestecați bine, pentru a forma o pastă.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/jysQ2qcrsC6Kjz99SPOg/f1631a62fb0f2942143aca47a9e3ed.jpeg)
Sursa :: Youtube
Lăsați ciulama să fiarbă timp de aproximativ 10 minute, până când sosul se îngroașă și se reduce. Adăugați smântâna și amestecați bine. Condimentați cu sare și piper după gust.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/jysQ2qcrsC6Kjz99SPOg/bbd7fa908bb6b52e9dfec8387175e3.jpeg)
Sursa :: Youtube
Lăsați să fiarbă timp de încă 1-2 minute, apoi serviți cu verdeață proaspătă deasupra.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/jysQ2qcrsC6Kjz99SPOg/b67fe3ea8cc4ca15bba84fb1da9055.jpeg)
Sursa :: Youtube