PUBLICITATE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/Cw6apQRqzlD4-iG4wTag/935f07793379eb9e4934476cc6e365.png)
Clătite clasice
Rețeta pentru clătite, care sunt servite cel mai frecvent la micul dejun.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
4
- 300 g făină simplă specială
- 20 g drojdie proaspătă
- 1⁄2 l lapte
- 50 g zahăr
- 1 ks ou
- 1 Pinch Sare
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
90 min.
1. Pasul
În jumătatea caldă a laptelui, diluăm drojdia și zahărul și lăsăm să se răcească.
2. Pasul
Într-un castron mare, adăugăm făina, ouăle, sarea și laptele răcit cu drojdie.
3. Pasul
Amestecăm totul bine și acoperim cu un prosop. Lăsăm la un loc cald să crească aproximativ o oră.
4. Pasul
Încălzim tigaia, o ungem cu grăsime și folosim o polonică pentru a lua aluatul. Gatim păncărușii pe ambele părți până sunt aurii.