Sursa :: Irina Sergeevna from Getty Images
Clătite cu brânză de vaci
Îmi place să pregătesc aceste clătite cu brânză de vaci pentru micul dejun al copilului meu. Sunt incredibil de ușor de preparat, iar gustul lor nu este mai puțin delicios. De fapt, mă asigur întotdeauna că sunt potrivit de pufoase și ușoare.
Ingrediente
- 250 g cașcaval
- 2 buc ouă
- 2 linguri Zahăr
- 1⁄2 lingurițe Săruri
- 1⁄2 lingurițe Praf de copt
- 1 sticlă făină de grâu
- Ulei de prăjit
Ultimele broșuri
Procedura
Toate ingredientele se combină într-un bol. Din experiența mea, folosind un mixer de mână, aluatul devine omogen și bine combinat. Nu uitați să adăugați praful de copt, care face clătitele mai pufoase. Dacă aluatul este prea gros, puteți adăuga puțin lapte.
Apoi, se încinge uleiul într-o tigaie. Nu uitați să nu supraîncălziți uleiul. O lingură mare de aluat este cantitatea ideală pentru o clătită. Prăjiți clătitele la foc mediu până când devin aurii pe ambele părți. Aș evita să întorci clătitele prea devreme, pentru că s-ar putea să se destrame. La final, serviți clătitele cu orice fel de garnitură doriți.