Sursa :: pixelshot from Canva
Clătite de tortilla
O rețetă simplă, rapidă, cu ajutorul căreia puteți face cu ușurință clătite de tortilla delicioase.
Ingrediente
- 3 ochelari făină de grâu
- 1 sticlă Apă caldă
- 1⁄4 ochelari Ulei vegetal
- 1 linguriță Săruri
Ultimele broșuri
Procedura
Într-un castron mare, combinați făina și sarea.
Apoi se adaugă uleiul vegetal și se amestecă.
Acum adăugați încet apa caldă, amestecând energic. Din experiență, recomand să adăugați apa treptat și nu deodată, pentru ca aluatul să nu fie prea lichid.
Când ingredientele încep să se unească, se transferă aluatul pe o planșetă de patiserie și se frământă timp de aproximativ 10 minute până când devine neted și elastic. Dacă aluatul este lipicios, adăugați mai multă făină.
Se acoperă aluatul cu o cârpă și se lasă să se odihnească timp de 15 minute.
Se împarte aluatul în 8 părți egale. Se întinde fiecare parte într-un cerc subțire cu diametrul de aproximativ 20 cm. Știu din experiență că, cu cât prăjiturile sunt mai subțiri, cu atât au un gust mai bun.
Într-o tigaie uscată, la foc mediu, se prăjește fiecare clătită timp de aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte, până se rumenește. Aveți grijă să nu uscați prea mult clătitele în tigaie, deoarece pot deveni tari.
Serviți clătitele de tortilla gata preparate calde.